Magdalena Jurčević, Jan Mrkonjić i Mara Vrbat pristupilo je svetoj pričesti.

Misno slavlje, koje je započelo svečanom procesijom u 11:00 sati, predvodio je naš župnik fra Josip koji je također pripremao djecu za ovaj svečani događaj. Na samom početku svete mise prvopričesnici su uputili prvopričesnički pozdrav te lijepim recitacijama naglasili kako se danas se vrlo vesele i imaju razloga dosta, jer u svoje srce primaju Isusa, njima najdražeg Gosta. Župnik fra Josip u svojoj propovijedi posebno se osvrnuo na roditelje te istakao kako je njihova zadaća, poput vinogradara koji obrezuje svoje loze kako bi dale što više ploda, odgajati svoju djecu u ljubavi i dobru kako bi bili što bolji i odgovorniji kršćani. Nakon propovijedi, očevi su od prvopričesnika upalili svijeće i predali prvopričesnicima, zatim su obnovili svoja krsna obećanja, te su prinijeli darove na oltar, hostije, vino, vodu i kalež, nakon čega je uslijedilo slavlje Euharistije u kojem su prvopričesnici po prvi puta pristupili stolu Gospodnjem blagovati Tijelo i Krv Kristovu.

Svečano liturgijsko pjevanje predvodio je zbor mladih naše misije koji uvijek iznova oduševljava svojim skladnim i uhu ugodnim pjevanjem. Na samom kraju prvopričesnici su još jednom zahvalili dragom Isusu i obećali mu da će uvijek s njim biti, da se neće bojati boli niti plača, da ih na njihovu putu Isusovo svjetlo prati i kroz život čuva nebeska Mati. Puni radosti u srcu prvopričesnici su s cijelom zajednicom zapjevali svima poznatu duhovnu šansonu „Ima jedna duga cesta koja vodi sve do raja“. 

Na kraju sv. Mise  Župnik i voditelj Misije čestitao je prvopričesnicima i njihovim roditeljima uz želje da ih ovaj događaj učvrsti u vjeri.

Poslije završnog blagoslova uslijedilo je zajedničko fotografiranje.

Tekst: D. L