u subotu, 07. prosinca, 2019., u crkvi sv. Martina u Repelenu, Moers. S početkom u 17.30 proslavljena je sveta misa u čast svetom Nikoli, na kojoj se okupio veliki broj mališana i njihovih roditelja.

Sve prisutne na početku je pozdravio župnik fra Josip Filipović, a u prigodnoj propovijedi napomenuo je kako se za ovog omiljenog sveca vežu mnoge legende i priče. Najviše predaja bilo je o tome kako je pomagao djeci, te ribarima, stišavajući oluje poput Isusa, te je stoga postao poznat kao zaštitnik djece i zaštitnik ribara. Župnik je posebno naglasio da je sv. Nikola kao zaštitnik i zagovornik kod dragoga Boga iznimno važan današnjem vjerniku, koji u njemu i njegovom životu može naći utjehu,  uzor i snagu da može hrabro koračati kroz ovozemaljski život. 

Nakon misnoga slavlja, uslijedio je zabavni program s podjelom paketića u dvorani Franziskushaus pokraj crkve, gdje se okupilo mnoštvo župljana, posebice djece, koja su željno iščekivala dolazak sv. Nikole. 

U bogatom programu sačinjenom od recitacija, igrokaza i pjesmica nastupila su djeca od 1. do 9. razreda koja pohađaju Hrvatsku dopunsku nastavu u Kamp-Lintfortu i Moersu. Ovom prilikom župnik je ispred Misije poželio i dobrodošlicu novom učitelju Hrvatske dopunske nastave gospodinu Danijelu Daliću, koji je zaslužan za ovogodišnji program. Svečanost je dodatno uljepšao i Zbor mladih misije sa izvedbama božićnih skladbi, pod vodstvom voditelja Darka Lovrinovića. 

Pred kraj programa svi mališani pozvani su na pozornicu, a u dvorani se pojavio sveti Nikola s vrećom punom darova, te je na pozornici, nakon što je održao prigodni govor i razgovarao s djecom, djeci podijelio prigodne darove. 

Slavlje se nastavilo i nakon podjele paketića, a gosti su mogli uživati u slasticama koje su pripremile župljanke, ali i glazbi uživo, koju su pjevali mladi iz misije zajedno s pastoralnim suradnikom Darkom Lovrinovićem.  

Tekst: Maja Jukić

VIŠE FOTOGRAFIJA