Dragi članovi HKM Moers am Niederrhein, dragi prijatelji, dobročinitelji i ljudi dobre volje!

Poznato Vam je da se koncem prosinca 2020. godine dogodio jak potres u Republici Hrvatskoj, koji je pogodio Sisačko – moslovačku županiju, te ostavio teške posljedice na gradove i žitelje tih područja. Vođeni evanđeoskim načelom: „Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25, 45) Naša mala zajednica Hrvatska katolička Misija Moers am Niederrhein uključila se u akciju prikupljanja novčane pomoći za nastradale u potresu, u Republici Hrvatskoj. 

Ovim putem Vas želimo obavijestiti i time od srca zahvaliti za svaki Vaš dobrovoljni i dobronamijerni prilog koji ste donijeli u prostorije misije, predali nakon svete mise i uplatili na račun naše Zajednice. Unatoč teškom vremenu, pandemiji corona virusa, otkazivanju svetih misa gdje se nismo mogli kao zajednica okupiti i zajedničkim snagama što je moguće više prikupiti novčanih sredstava, mi se nismo dali u tome omesti i spriječiti, te smo kao mala zajednica prikupili 6.500 (šest tisuća i petsto) Eura. Ovim činom smo pokazali da „male ruke“ mogu načiniti velika dijela. 

Novac koji smo prikupili bit će uplaćen potrebitim Sisačke biskupije za koje se brine i skrbi caritas. 

Od srca Vam zahvaljujemo u ime onih koji će primiti ovu pomoć. 

Nemojmo zaboraviti da je ovim ljudima uistinu potrebna velika pomoć i da će dugo vremena proći da se koliko je moguće vrate onim starim navikama i normalnom životu. Stoga ih zajedno preporučimo dragome Bogu i Blaženoj Djevici Mariji. 

 

Neka Vas Bog blagoslovi i podari Vam svoju milost obilovanu zdravljem, ljubavlju, dobrotom i praštanjem.

 

Fra Josip Filipović, voditelj