U Hrvatskoj katoličkoj misiji Donja Rajna Moers svake godine početkom rujna mjeseca svetom misom i zazivom Duha Svetoga obilježava se početak školske godine.

Tako je bilo i ove godine, pa je u nedjelju 08. rujna, na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, u crkvi Sv. Martina u Repelenu, u 11:00 sati, održana je sveta misa za početak nove školske, akademske i vjeronaučne  2019./2020. godine. 

Kako bi se zajedno pomolili za sretan početak nove školske, akademske i vjeronaučne godine, na ovom euharistijskom slavlju, u velikom broju okupili su se djeca i mladi, odnosno djeca vrtićke dobi, učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, i naravno, njihovi roditelji. 

Župnik fra Josip Filipović koji je predvodio misno slavlje, u prigodnoj propovijedi naglasio je kako svaki početak daje priliku za poboljšanja, i nove napretke, ako su uz Božji blagoslov. 

Draga djeco, dragi mladi, dragi studenti, pred vama je jedan novi početak, jedna nova životna  stranica, po kojoj neće pisati vaši roditelji, nego vi ,“ napomenuo je župnik „ i dobro je da budete svjesni, da ne činite pogreške koje ste činili prošle godine. Zato vas dragi učenici pozivam da u ovaj novi početak ne idete sami, nego s dragim Bogom. Danas je rođendan Blažene Djevice Marije, a čuli smo u Evanđelju kako je Blažena Djevica Marija otvorila jedan novi početak, jednu novu stranicu kada je Bogu kazala ''Da'' i otvorila se suradnji s Bogom. Ovo je svima nama dobar primjer da u svome životu sve radimo zajedno s Bogom i Blaženom Djevicom Marijom, i kada se pojavi neka školska i životna teškoća, onda ćemo ju s Bogom lakše podnijeti i nadići....“

Uz prigodni pozdrav jedne učenice i molitvu vjernika učenici su prinosili darove: krsnu svijeću, Bibliju, školsku torbu, loptu, vjeronaučne udžbenike i sat. Misno slavlje pjesmom je pratio Zbor mladih HKM Donja Rajna Moers pod vodstvom pastoralnog suradnika Darka Lovrinovića. 

Na samom kraju mise, na poziv župnika, pred oltarom su se okupili svi učenici i položili svoje školske torbe te primili božji blagoslov. Molilo se Gospodina da ih obasja svojim svjetlom i obogati mudrošću i milošću svojega Duha. 

FOTOGRAFIJE 

Tekst: Maja Jukić

Foto: HKM Moers